Candidate experience

De vergrijzing van de arbeidsmarkt is inmiddels een feit. Evenals tegenvallende economische groei. Des te belangrijker is het voor je bedrijf om een positieve indruk achter te laten - bij zoveel mogelijk belanghebbenden. Daarbij is de groep van (ex-) sollicitanten niet de minst belangrijke.


Mensen die solliciteren bij jouw organisatie, hebben de intentie een belangrijke rol te vervullen. Zij willen hun arbeidzame leven in dienst stellen van jouw 'brand'. Het zijn mensen die al een goed gevoel hebben bij jouw activiteiten. Die graag een bijdrage leveren aan continuering van het succes.

Waarom juist deze groep zo onpersoonlijk of ongeïnteresseerd benaderen, terwijl er juist een duidelijke kans ligt dit positieve gevoel te ondersteunen en zelfs uit te breiden? Zij hebben vaak uren besteed aan gedachtenbepaling, het schrijven van een sollicitatiebrief, het opstellen van een cv en gesprekken met naasten voordat ze jou benaderen met hun sollicitatie.


Voordelen
Wij van Search & Co hebben methodes en technologie ontwikkeld om sollicitanten te behouden voor je organisatie, ook zonder hen een baan aan te bieden. De belangrijkste voordelen:
  • sollicitanten blijven een positief gevoel houden bij je organisatie, blijven je producten kopen en vertellen anderen over hun positieve ervaringen,
  • sollicitanten die zelf niet helemaal geschikt zijn voor je vacature, kennen in de meeste gevallen collega's en vrienden die wel uiterst geschikt zijn voor de rol en proberen hen te mobiliseren,
  • recruiters werken effectiever op onze manier, waardoor zij - op een leuke manier - meer vacatures aankunnen,
  • de kosten van werving & selectie van vaste én tijdelijke medewerkers nemen aantoonbaar significant af,
  • de afhankelijkheid van externe toeleveranciers neemt af en kan op termijn zelfs geheel verdwijnen.