Intelligentie in recruitment, wat houdt dat in?

Iemand uit je omgeving heeft gesolliciteerd, maar nooit een antwoord ontvangen van de beoogde werkgever. Een andere bekende vertelt op een feestje na vier rondes van gesprekken zonder verdere uitleg niet te zijn aangenomen voor een functie die zij ambieerde. En weer een ander werd aangenomen, maar kreeg achteraf een salaris aangeboden dat erg duidelijk onder het niveau voor een vergelijkbare functie lag. Herkenbaar?


Het komt maar al te vaak voor dat organisaties onzorgvuldig en onsympathiek omgaan met sollicitanten. Zij zijn op zoek naar die ene kandidaat die alles verenigt. En de rest lijkt onbelangrijk.

Lijkt onbelangrijk. Want verplaats jezelf even in het perspectief van de afgewezen sollicitant. Zou die in de toekomst nog eens solliciteren op een functie waarvoor hij of zij beter geschikt is? Zou deze sollicitant een positief beeld van jouw organisatie hebben en propageren? Zou hij of zij nog ooit een van jouw producten kopen?


Gemiste kansen
Waarschijnlijk niet. En dat is een gemiste kans. Of misschien zijn het wel tweehonderd gemiste kansen bij een grote respons op een van je vacatures.

Search & Co Groep biedt methodes en technologie die het voor organisaties mogelijk maken negatieve ervaringen bij sollicitanten te voorkomen en zelfs om te zetten naar een positief beeld. Ook als hij of zij is afgewezen.

Onze tools zijn in de afgelopen vijftien jaar in-house ontwikkeld op basis van onze eigen ervaringen. Wij willen als werving- en selectiebureau voor iedere klant steeds een optimale invulling van een vacature bereiken. Kandidaten die voor de ene functie niet geschikt zijn, kunnen voor een volgende opdrachtgever goud waard zijn. We willen dus graag dat mensen die voor een functie zijn afgewezen een volgende keer opnieuw reageren.

Kort gezegd: wij zien het recruitment proces als een uitgelezen mogelijkheid om goodwill te creƫren in de markt. Om van sollicitanten ambassadeurs te maken die belangrijk zijn voor je merk en voor de toekomstige invulling van vacatures.