Actuele vacatures

Onderstaand een overzicht van de tien jongste vacatures bij pzSearch. Klik op de titel van de vacature om naar de site te gaan van het bedrijfsonderdeel dat deze vacature behandelt. Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Maak dan gebruik van onze mailservice. De vacatures zijn ook beschikbaar via push notificaties op je smart phone.
Mis onze vacatures nooit meer: ontvang een bericht als we een nieuwe vacature publiceren!
alleredactiecreatiemarcommarketinghrmsupport

senior hr adviseur (parttime) senior hr adviseur (parttime)

tilburg en enschede

Wij zoeken voor onze opdrachtgever, een veelzijdige groep van drukkerijen, een senior Hr adviseur voor 24 uur per week. De senior HR adviseur zal op 2 locaties werkzaam zijn, zowel in Enschede als in Tilburg. In deze functie rapporteer je zowel aan de CEO als aan de betreffende locatie directeuren. Hij of zij geeft gevraagd en ongevraagd advies over personeelsbeleid in de breedste zin van het woord. Ontwikkelt en maakt de vertaalslag van het beleid naar de praktijk en volgt externe ontwikkelingen op het gebied van sociale wetgeving en arbeidsrecht. De hr adviseur begeleidt medewerkers op het gebied van ontwikkeling en (re-)integratie en draagt zorg voor de complete personele administratie. De gezochte kandidaat heeft minimaal HBO werk- en denkniveau en 8 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Hij of zij beschikt over goede en actuele kennis van de Nederlandse sociale wetgeving. Heeft relevante werkervaring opgedaan in MKB, is “hands on” en cijfermatig sterk. Heeft een pro-actieve houding, is zelfstandig en kan overtuigen en coachen, heeft kortom uitstekende communicatieve vaardigheden. Werkervaring met een OR is een pre. Geboden wordt een afwisselende functie binnen een groeiende organisatie, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Opdrachtgever kenmerkt zich door een open en informele werksfeer, waarbij flexibiliteit, kwaliteit, innovatie en betrokkenheid centraal staan.

recruiter recruiter

utrecht

In opdracht van een landelijk opererende dienstverlener binnen de bedrijfsgezondheidszorg zijn wij op zoek naar een recruiter. Centraal in deze functie staat het werven en selecteren van ondersteunend personeel en professionals. In deze rol benadert de recruiter op proactieve wijze de kandidatenmarkt en bouwt de talentpools verder uit. Hij of zij werkt samen met 1 andere recruiter en maakt onderdeel uit van de HR afdeling. Bedenkt/regelt originele wervingsacties voor schaarse doelgroepen en schakelt hiervoor ook met externe bureaus. De recruiter staat middenin de business, schakelt rechtstreeks met vacaturehouders en wordt gezien als professioneel advies- en sparringpartner over operationele en strategische recruitmentzaken. Maakt deel uit van een enthousiast HR team van in totaal 12 medewerkers. Hij of zij heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding (HRM of Bedrijfskunde) en circa 3 jaar relevante werkervaring in recruitment aan klant of (uitzend)bureau zijde. Is ervaren met het inzetten van verscheidene arbeidsmarktcommunicatie middelen en beheerst verschillende interviewtechnieken (o.a. competentiegericht interviewen). Ruime ervaring met het searchen van kandidaten via diverse (social) media kanalen. De gezochte recruiter is een energieke, gedreven en creatieve collega, die in korte tijd resultaat weet neer te zetten en voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om succesvol te zijn. Geboden wordt een afwisselende functie voor 32 of 36 uur per week. Starten obv uitzendcontract met uitzicht op een dienstverband bij de opdrachtgever na verloop van tijd.

hr advisor (interim) hr advisor (interim)

bergen op zoom/sas van gent

On behalf of an international company, pzSearch is looking for an hr advisor (interim). He or she acts as a business partner, talent leader, cultural steward and change leader for the facilities in Bergen op Zoom and Sas van Gent. Helps transfer duties and outstanding items from current teams into new HR structure and to stabilize the transition. Provides management support dealing with performance of employees and acts as point of contact for industrial relations. Coaches individuals and teams and builds strong capabilities. The HR advisor manages and delivers HR services and supports managers at the 2 locations. Candidates should have a degree in human sciences and at least seven years of hands-on experience in HR. They have working knowledge of relevant labor laws and collective labor agreements. Experience with work councils and change management is required, as well as English and Dutch language fluency. The ideal candidate has experience in working for a multinational company and has worked on different project/interim assignments before. He or she possesses well developed interpersonal skills and is an excellent administrator and organiser. The locations are hard to reach by public transport, so he or she should be in possession of a car. Offered is a fulltime assignment (4 days) as an HR advisor on interim basis for 3-4 months starting in March.