Waar vind ik meer informatie over de ziektekostenverzekering?

Op 1 januari 2006 is het verschil tussen het ziekenfonds en de particuliere verzekering vervangen door de verplichte basisverzekering.


Het is jouw verantwoordelijkheid zelf een basisverzekering af te sluiten. About draagt zorg voor de wettelijke inkomensafhankelijke werkgeversbijdrage op je loon en de wettelijke inkomensafhankelijke werknemersinhouding op je loon en de uiteindelijke afdracht hiervan aan het UWV en/of de Belastingdienst. Het kan zijn dat je recht hebt op zorgtoeslag. Dit is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Zorgtoeslag kun je aanvragen bij de Belastingdienst en via http://www.toeslagen.nl extern.

Als je in het buitenland woont en je werkt in Nederland, ben je verplicht om een basisverzekering bij een Nederlandse verzekeraar af te sluiten. Je betaalt premie in Nederland en hebt mogelijk recht op zorgtoeslag. Dit laatste is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. De no-claimregeling geldt alleen voor de zorg die je in Nederland hebt ontvangen.

Je kunt zowel in Nederland als in je woonplaats naar de dokter of een andere zorgverlener. Voor het declareren van je kosten maakt het wel uit of je in een EU/EER- of verdragsland zorgkosten hebt gemaakt. Meer informatie hierover vind je op http://www.denieuwezorgverzekering.nl extern. Omdat je in Nederland werkt, ben je ook verzekerd voor de AWBZ.

About Payrolling & Services werkt samen met Agis Zorgverzekeringen en heeft een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten. Hierdoor krijg je als medewerker van About een aantrekkelijke korting.